Seglingshelg augusti 2017

Seglingshelg

26-27 augusti 2017


Vi möts upp i Vaxholms gästhamn på lördagen varefter alla båtar seglar mot vårt mål. Seglingarna brukar vara väldigt trevliga och oftast är deltagarna intresserade av att hjälpa till med både styrning och navigering. Det är upp till skepparna att avgöra vad deltagarna kan få hjälpa till med.

På lördagskvällen äter vi tillsammans allihop. Integrationssegling står för den middagen. Hinner vi så tar vi en promenad på ön och berättar om naturen på ön. Vill man bada så kan man göra det, vattnet brukar vara helt ok varmt i augusti.  Kan man inte simma så kan man bada med flytvästen på sig, det är vanligt att folk gör det. Vi försöker även hinna med att spela kubb eller liknande.

På söndagen äter alla frukost och lunch med sina besättningar.. Vi brukar vara tillbaka i Waxholms gästhamn mellan 17:00 – 20:00.


Deltagaravgift
350 kr för ointegerade invandrare och svenskar
250 kr för skeppare


Första gången man följer med på en båtutflykt krävs det inget medlemskap i föreningen Integrationssegling. Vill man följa med ut fler gånger så krävs det ett medlemskap då det är genom medlemskap som vi kan få Integrationssegling att fungera och utvecklas. Läs mer om medlemskap här!


Det här är världens chans för dig att få lära känna nya människor med andra kulturer än dina egna, skapa nya kontakter och kanske få lära dig något nytt recept, fiskeknep eller annat intressant!
Vem vet, du kanske träffar föräldern till ditt barns framtida bästis?


Försäkring skeppare: Du behöver ha en ansvarsförsäkring på din båt. INTS står för olycksfallsförsäkring.


Mat: INTS står för maten (upp till en viss summa). Större delen av deltagaravgifterna går till detta. Mer information om detta kommer senare.


Flytvästar: INTS i samarbete med Svenska båtunionen skänker flytvästar till alla ointegrerade invandrare som deltar.

 

Deltagaravgiften återbetalas ej om man väljer att inte komma. Att skicka in en intresseanmälan är dock inte bindande.
Seglingshelgen arrangeras av Integrationssegling och Svenska Båtunionen

Läs om Integrationssegling på:

Hör om Integrationssegling på:

Se video av:

Se en video från: